Stránky


Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať ( Gabriel Garcia Marquez)

sobota 4. septembra 2010

Miesto, ktoré lieči

..... pomáha zabúdať, nemyslieť.... Tak nejak by som nazvala ten neveľký kúsok zeme schovaný kdesi medzi kopcami. Ale fakt- idúc úzkou cestičkou od Tálov do kopcov som si myslela, že tam už predsa nič nemôže byť.Po pár minútovom rozmýšľaní ako sa tu na tejto štrbine medzi stromami s autom otočím, lebo idem určite zle, som zrazu zbadala pár áut, potom aj pár ľudí ... a pochybnosti o mojej schopnosti orientácie a čítania mapy sa vytratili :)
Niki po príjazde, narozdiel odo mňa, nebol ani trochu nekľudný. Len trochu hladný, tak som mu dala obedík, ktorý nám teta Evka nabalila a potom už mu nič nechýbalo. Po čiastočnom vybalení, zabývaní sa a večeri, sa konal uvítací večierok, ak to tak môžem nazvať. Každý o sebe niečo prezradil a tak nejak tým opadlo napätie, ktoré bolo cítiť z viacerých strán.
Takto začínala naša malá dovolenka v Krpáčove. Útulne pôsobiaci hotelík bol zariadený účelne  a poskytoval všetko čo bolo treba.

Jeho dočasní obyvatelia v nás ale zanechali oveľa väčší dojem. Zišla sa tam banda úplne úžasných obdivuhodných ľudí, tak rôznorodých a predsa tak podobných. Bolo zvláštne ako rýchlo sme si k sebe našli cesty  a dokázali sa uvoľniť.
Nikinko tam bol úplne spokojný. Občas síce trochu "prepodnetovaný" , čo ho nútilo stále aktívne fungovať. Celé dni tam chodil :) Možno to bolo aj tými priestormi , na také doma nie je zvyknutý... A asi aj ľuďmi, pretože vždy sa niekto dal zlákať a ponúkol mu svoju ruku ako podporu :)
Niki s maminkou pri jednej zo svojich nekonečných prechádzok :)

Za celú dobu bol jeden vzácny moment, keď vydržal sedieť asi pol hodinu. Posadila som ho totiž ku kamarátovi Saminkovi. Boli úžasní, Samko mu asi odovzdával svoj kľud. Ja som trošku tŕpla, aby Samkovi nejako neublížil, to totiž občas pri svojich hrách a prejavoch radosti nezámerne spraví. Ale bol úplne kľudný.
No nie sú krásni???!




Samko je krásny chlapček! Maminka sa do neho tak trochu zaľúbila :) Moc moc mu prajeme, aby sa mu polepšilo  a modlíme sa za neho.

A tu sa Nikinkovi venuje Samkov veľký brat :) Ďalší obetavý kamoš. Adam, dík za každú minútu, kedy som si mohla bezstarostne posedieť!


A tu sme sa vybrali na výlet na Čiernohronskú železničku ( http://www.chz.sk/ ) , krásnym vláčikom sme sa odviezli do Vydrova, kde je lesnícky skanzen ( http://www.lesy.sk/showdoc.do?docid=727 ).  Ďakujeme Katke, že nám všetko vybavila, včetne počasia bez dažďa :)



Nikinko chcel povoziť kamaráta

Stihli sme si aj oddýchnuť vo vírivke. Niki sa nechcel nechať nahovoriť na sedenie , tak sa tam trošku vyčľapkal a vyšantil




Toto bol jeden úžasný moment, keď Nikinko našiel na stole tanier so "zvyškami" , ktoré nedojedol kamarát Samko. Tak sa rozhodol mu s tým trochu pomôcť. Jeho životné (zatiaľ nevyslovené, ale jasne čitateľné z jeho konania) krédo totiž je: tanier musí byť prázdny! :D



Nikinko sa tam dosť rozchodil. Púšťať sa začal už keď sme boli doma, ale tak som sa akosi bála aj niečo prezradiť. Hádam , aby som nič nezariekla. Teraz to ale už vidím na dobrej ceste. Keď Niki vykročí vidím mu  v očkách odhodlanie a chcenie. Donedávna to bola len kopa strachu a nádeje, že ho niekto chytí, ak náhodou bude padať. Tu sa mu páčila teta čašníčka a kuchyňa odkiaľ prúdilo jedlo :D , a hlavne Katkin a Zuzkin vozíček( Katuške sa týmto zároveň ospravedlňujeme za kradnutie ovládacej páčky). To boli lákadlá, za ktorými sa oplatilo kráčať.

Skrátka, bolo nám s vami všetkými úžasne.... ťažko zvoliť správne slová, aby to všetko nevyznelo ako frázy.
Pravdou však je, že to bola prvá naša dovolenka , na ktorej sme si skutočne psychicky oddýchli :)

Ďakujem znovu Katke aj Zuzke, ktoré  to pre nás všetko perfektne zorganizovali ; a osobitne za to, že spravili aj nemožné pre to, aby sme tento pobyt mohli absolvovať tiež :)

Tešíme sa znovu o rok.... 

3 komentáre:

  1. Nikinko je opravdu moc krásný chlapeček, a já strašně ráda chodím na jeho stránky, koukám se na jeho úsměv a obdivuju vyrovnanost, klid a pohodu, která čiší z jeho maminky... Ať se vám oběma daří co nejlépe!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Nika,
    veľmi sa mi páči, ako tvoríš túto stránku. Z Nikinkových pokrokov sa teším spolu s vami a prajem vám veľa šťastia a úspechov aj do budúcna.
    Tweety

    OdpovedaťOdstrániť