Stránky


Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať ( Gabriel Garcia Marquez)

nedeľa 31. októbra 2010

O prekvapení, ktoré na nás čakalo doma... a ako sme použili vaše 2%

Kedže vyzbierané finančné prostriedky nám nepostačovali na obidve mnou plánované pomôcky, rozhodli sme sa zakúpiť pre Nikinka bicyklík. S prihliadnutím na fakt, že jeho chôdza je zo dňa na deň lepšia a samostatnejšia sme chodítko označili za "už nepotrebné". Zvyšnú sumu sme použili práve na pobyt v Kováčovej, za doplatok a výdavky súvisiace s pobytom. A tiež som Nikinkovi objednala termoprádlo, v nádeji, že bude vďaka nemu lepšie znášať zimné obdobie. Následkom dlhodobého užívania antiepileptík sa mu totiž narušila schopnosť termoregulácie, čo uňho spôsobuje extrémne reakcie. V zime veľmi rýchle podchladenie  a v lete naopak prehrievanie. Keďže zimné počasie nás už stihlo prekvapiť, stihli sme vyskúšať aj naše nové termoprádlo. Zatiaľ sa celkom osvedčilo. (ako tento problém budem riešiť v lete však netuším)
No a po návrate z Kováčovej nás už doma čakal náš nový krásny bicyklík :)


Posledné dni sa nám počasie zas trošku umúdrilo a tak sme mohli toto naše žihadlo každý deň aspoň chvíľku vyskúšať. Zo začiatku Niki veľmi šlapať do pedálov nechcel, len pasívne sedel, ja som ho tlačila a nôžky sa mu krútili. Už sa však snaží krútiť aj sám, a aj keď to chce ešte veľa tréningu, aby sa vedel bicyklovať bez pomoci, verím, že sa to naučí, lebo je to veľký šikovník!

Ešte raz vám všetkým ďakujeme, vašu pomoc si veľmi vážime!

5 komentárov:

  1. Krásné kolo! Taky o něčem takovém uvažuju pro Ninušku, ale zatím nevím, nevím. Nikimu to na něm moc sluší!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prajeme vam vela vela uspechov, urcite sa casom ukazu pokroky, ved ste velki bojovnici a sikulky
    Gabika J. s Riuskou

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeeej, krasne kolo. Gratuluji a preji mnoho stastnych kilometru. Nikinko je opravdu velky sikovnicek takze mu to jiste pujde i samotnemu. Veroniko, kdy se zacal snazit sam slapat? A termopradlo jsi mu jake koupila? Mame totiz s tim taky problemy. V zime jak rampouch a v lete horuci jak nevim co - to resime castym schlazovanim celeho tela - na nic jineho jsme zatim neprisli.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super kolo, přejeme mnoho štastných kilometrů.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zatiaľ by som jeho posun merala skôr v centimetroch, ale aj kilometre niekedy prídu :D
    ďakujeme :)

    OdpovedaťOdstrániť