Stránky


Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať ( Gabriel Garcia Marquez)

nedeľa 20. marca 2011

Len tak si zdriemnuť (98/365)


To je Nikinkov dobrý a obľúbený zvyk. Kedykoľvek, kdekoľvek, za akýchkoľvek okolností :) Proste vtedy, keď to príde. Občas si v rýchlosti nájde pohodlnejšie miesto - ako gauč v tomto prípade, väčšinou sa ale zloží tam, kde práve je. Položí si hlavičku, schúli sa do klbka a zavrie očká.  A spí. Niekedy minútu, niekedy 5 minút alebo aj 10. Človek neznalý by sa zrejme nechal zmiasť a dieťa by uložil do postele na regulérny spánok. To by bol teda veľmi prekvapený, keby sa mu o tých pár minút naskytol pohľad na dieťa absolútne živé, v nálade a vyskakujúce z postele prípadne aj z kože :D Tak to totiž tradične býva. Po tom čo si Nikinko zdriemne svojho pol sníčka; možno naberie novú energiu , prípadne novú chuť bojovať s maminkou a jej nepochopením,s jej otravnými zvykmi a neustálymi požiadavkami ; zas  s úsmevom na tvári otvorí očká, posadí sa a následne väčšinou pokračuje presne tam kde prestal :)
Keď vidím ako to u neho funguje, mám túžbu to praktizovať podobne. Len tie následky po otvorení očí ma strašia a držia vrámci hraníc krutej reality!

2 komentáre:

  1. To je náádhera. To moje děti neumí - usnout kdekoliv a kdykoliv. Jenda neusne jinde než ve své postýlce a i s tím má velké potíže.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No ja občas uvažujem nad tým, či je toto naozaj len únava alebo súčasť alebo prejav nejakého zatiaľ neobjaveného ochorenia... ?

    OdpovedaťOdstrániť