Stránky


Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať ( Gabriel Garcia Marquez)

streda 6. apríla 2011

Tvrdohlavý? (116/365)

V poslednej dobe zvládame prechádzky vonku len s ťažkosťami. Niki sa mení. Alebo sa už stihol zmeniť?
Jediné čo ho vonku zaujíma sú schodiská. Je schopný k jednému prísť a stáť tam na mieste bez pohnutia 10-15 možno aj 20 minút. Keď sa ho snažím namotivovať na iný cieľ, funguje to stále menej často :(
Keď ho jednoducho zdvihnem na ruky, odnesiem a nasmerujem na iný cieľ začne sa hnevať, vypína hruď ako kohút a odmieta sa pohnúť z miesta.

Nejako štipkou vedomia dúfam, že je to prechodné, aj keď tomu celkom neverím.
V hlave mi totiž vŕta už istú dobu veľký strašiak a neviem sa ho zbaviť.
Súvisí to s tým, že Nikinkove sociálne správanie sa akosi pomaly, ale neustále zhoršuje. Zatiaľ to nejdem rozoberať hlbšie (nejako na to nemám síl) Ešte chvíľku chcem dúfať, a možno aj skúsiť začať veriť, že naozaj bude lepšie.

3 komentáre:

  1. Tak i můj muž se dnes vyjádřil v tom smyslu, že se Jenda pomalu horší... Já nevím, mně to přijde pořád stejné... Věřím v lepší zítřky..u vás i u nás!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veroniko, ja si myslim, ze je to vyvoj. Tomi taky zacina davat vic najevo co chce a co se mu nechce. Kdyz tak vezmes, tim ze nase deti nemluvi a dost dlouho ani nechodily, tak jsme jim ten smer urcovaly my. Proste dospely do veku, kdy i oni si chteji dupnout a jit tam a delat to, co chteji oni. Ja bych tento fakt brala jako vyvoj a mozna bych ho nedavala do socialneho spravani. Ja nemam ani sanci Tomiho vzit na ruky, kdyz on nechce jit tam kde ja. On se zacne rozcilovat a sedne si na zem a dela vse proto, abych ho nedokazala vzit na ruce. Potom ho zvednu a reknu, fajn, tak mi ukaz, kam chces jit. A vede me uplne opacnym smerem jako jsem chtela jit ja. Ja se z toho tesim, aspon vim, ze ma i svuj nazor. :-)Drzim vam i nadale pesti a mam vas rada.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Silvi, moc si ma potešila.
    Tým sociálnym správaním som nemyslela konkrétne túto situáciu, ale mnoho iných, o ktorých sa zatiaľ nevyjadrujem tu na blogu, lebo čakám ako sa budú vyvíjať ďalej.
    Bodajby si mala pravdu ;-)

    OdpovedaťOdstrániť