Stránky


Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať ( Gabriel Garcia Marquez)

štvrtok 23. júna 2011

Tešiť sa (194/365)

Musíme sa tešiť. Každý deň. Každý deň si nájsť aspoň pár vecí, z ktorých sa dá tešiť. Aj maličkosti. Alebo aj ciele blízkej budúcnosti, na ktoré sa môžme tešiť. Musí to však byť veľmi blízka budúcnosť.
Je ich veľa, len na ne (na tie radosti) človek akosi vo víre každodenných povinností a ubíjajúceho stereotypu zabúda. Radosti, ktoré nás obklopujú a my ich pre svoje krásne oči nevidíme :(
Musíme sa tešiť.
A tak sa teraz teším ako si po pestrom dni ľahnem do svojej postele, a zamuchlem sa do svojej mäkkej perinky a to mi stačí. Pri zaspávaní sa budem tešiť na Nikinkov prvý ranný nôckou vystrúhaný úsmev. Pri prebúdzaní sa zas budem tešiť na moju rannú kávu.... prosto - budem sa tešiť!
Presne tak, ako sa Nikinko na fotke teší LEN z toho, že som ho zavolala menom, venovala mu úsmev a poslala vzdušnú pusinku :)

1 komentár:

  1. Ahoj, vidím, že jsme na tom s těšením se podobně...i já se těším na to, až padnu večer do postele, na ranní kávu, na Jendův úsměv, na sluníčko na obloze, na brouka na zahradě, na cokoliv... Každý den přináší desítky malých zázraků...

    OdpovedaťOdstrániť