Stránky


Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať ( Gabriel Garcia Marquez)

piatok 10. februára 2012

Drobnôstky- novôstky


Podelím sa s vami o moje radosti, aj keď len drobnosti. 
Niki sa stále nevie postaviť sám v priestore. Párkrát sa mu už pred časom podarilo zohnúť sa po niečo ležiace na zemi a znovu sa postaviť. Už pár týždňov to ale robí pravidelne.





 Je to silák, vyberá si aj ťažké predmety, a občas s nimi od radosti predvádza vzpieračskú šou - dvíha ich nad hlavu a spokojne sa pri tom pochechtáva :)


Taký posilnený si občas rád prečíta knižku. Medzi najobľúbenejšie uňho patria stále tie zvukové. Novinkou je, že tlačidlá na nej stláča cielene a používa na to len jeden prštek. 

Najprekvapujúcejšou novinkou sú asi Nikinkove schodo-kroky pokroky. Prechádzky von nezvládame. Nemilosrdné mrazy panujúce u nás, ktoré v piatok 3.2. vyvrcholili -22 stupňovou teplotou cez deň, nám to vlastne absolútne znemožňujú.
Denne ale predsa len absolvujeme povinné výjazdy s cieľom zohriať nášho Bleska Mc Orosha aspoň pol hodinovou súvislou jazdou, ktorú zvykneme zakončiť návštevou hypermarketu.
Niki má po návrate problém prejsť po svojich aj úsek od auta do vchodu (čo je naozaj kúsok) a musím ho niesť na rukách.
O to šokujúcejšie potom pôsobí jeho mimoriadna chuť zdolávať schody bez pomoci. Prihliadnuc na fakt, že kvôli nepríjemnej zime nutné vrstvy oblečenia pôsobia ako slušný skafander sťažujúci pohyb, to pre mňa bol naozaj neuveriteľný pohľad.
Keďže vnútri vo vchode je pomerne teplo, rozhodla som sa mu odľahčiť aspoň o bundu.
Maminkina ruka bola preventívne v strehu a vždy pripravená pomôcť a zachrániť.
 Tých 8 schodov bolo naozaj dlhých
  Niki stúpal pomaly a rozvážne. Každý krok a pohyb si radšej dvakrát odmeral.
A nakoniec to zvládol :)
Po kom je len taký šikovný... ? :D

1 komentár: