Stránky


Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať ( Gabriel Garcia Marquez)

pondelok 10. mája 2010

Dotyk anjela

Často a veľmi rada snívam. Od detstva sa u mňa opakuje jeden sen. Je v ňom anjel. Vznáša sa nado mnou, spieva mi, upokojuje ma svojou prítomnosťou. Keď mi je ťažko, pohladí ma jemným krídlom ; keď som nerozhodná, postrčí ma dopredu ; keď neviem ako ísť ďalej, ukáže mi smer ; a keď sa mi darí, zdieľa moju radosť. A potom sa zobudím. A snívam ďalej s otvorenými očami ; o tom, aké by to bolo krásne, keby ten anjel prišiel skutočne a dotkol sa ma.

Dnes ma napadlo, že krásny sen s anjelom sa mi už dávno nesníval. Chvíľkovo ma to zarmútilo, ale už viem prečo je tomu tak....

Mám syna, má 3 roky a je ťažko chorý. Od malička to bolo, aj napriek našim každodenným útrapám a bolesti,priam neuveriteľné šťastné dieťa. Jeho úsmevy "bez hraníc" rozžiarili každú miestnosť, v ktorej sa ocitol. Jeho radostné výskanie bolo rozveseľujúce , a jeho prekvapivé nekonečné záchvaty smiechu veľmi nákazlivé. V skutku šťastné dieťa. Vždy mi všetci vraveli "to je ale anjelik" a pýtali sa " vie on vôbec plakať?". Nejeden človek mi už po stretnutí s ním povedal, že mu Niki neuveriteľne pozdvihol náladu, či dodal zvláštnu energiu. Vraveli, že už videli a zažili veľa pozitívne naladených detičiek, ale žiadne nebolo také "zvláštne".

Jedného dňa som sa úplnou náhodou pri surfovaní po webe dostala cez pár odkazov k zaujímavému článku. Po jeho prečítaní ma až zmrazilo! Akoby bol písaný o ňom- o mojom anjelikovi. No napadlo by vás, že nekonečné šťastie a večne dobrá nálada sú jedným zo symptómov genetického ochorenia??? A nebolo to len toto, čo ma donútilo konzultovať prečítané s našou neurologičkou. Malému už dávno boli stanovené diagnózy, akosi automaticky. Ale ani vzhľadom k nim sa jeho stav nevyvíjal tak, ako by to všetci predpokladali. Stále ostávalo vo vzduchu visieť veľa otázok a preto som mala dôvodné pochybnosti o správnosti stanovenia jeho diagnózy. A tak nás teraz čakajú genetické testy a dúfam, že nám djaú definitívnu odpoveď.

Toto u nás veľmi nepoznané, no vo svete zďaleka nie zriedkavé genetické ochorenie má príznačný názov. Detičky, ktorú sú ním postihnuté ľudovo nazývajú " deti, ktorých sa dotkol anjel"

A tak mi dnes dochádza prečo sa mi anjelsky sen dávno nesníval. Teraz ho totiž zažívam "live". Moje anjelske dieťa sa síce nado mnou nevznáša a nehladká ma krídlom, ale sa mi motá pri nohách a hladká ma jemnými rúčkami.Inak však robí všetko presne tak, ako anjel z môjho sna- neustále mi pomáha a hlavne sa odo mňa odmieta vzdialiť :) A ešte jedno majú spoločné - aj Nikinko so mnou komunikuje len akýmsi nadpozemským spôsobom- bez slov, a predsa vie vždy vyjadriť čo potrebuje aj čo cíti.

Postihnutím môjho syna nie som potrestaná. Bolo mi len splnené moje tajné detské želanie- zažiť dotyk anjela. Už viem aké to je. Je to krásne, len sa príďte pozrieť :) :) :)



Chcel mi niekto tam hore už v detstve dať vedieť, že raz budem tu na zemi zažívať nebeský život?

Zdá sa vám to celé paranoja? Mne nie! Môj "dotknutý anjelom" je mi dôkazom.

3 komentáre:

  1. Tento krasny anjelik chodi navstivit aj nas ... a je to neopisatelny pocit :D lubime vas :*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opat krasny clanok:) krasne slova:) je to uzasne ako sa na vas pribeh pozerate, ako to vnimate. Niki mal obrovske stastie, ze sa narodil prave vam!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne!!!, ako by som čítala knihu, neuvažujete to vydať ako knižný titul? Sama som mamou úžasného 16- ročného anjelika- Aďky, no takto krásne by som to nevedela opísať. Keď to čítam, prežívam to s Vami, viem o čom píšete. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť