Stránky


Človek má právo pozerať na druhého zhora len vtedy, keď mu chce pomôcť vstať ( Gabriel Garcia Marquez)

streda 19. mája 2010

Nikinkovi

Už pár dní nad tým dosť premýšľam. Ako to zas rýchlo zbehlo. Ďalší rok.
Pozerám sa na teba ako spokojne spinkáš, druhú noc pod veľkým paplónom, pochopiteľne, veď už si veľký!
V tvojej kľudnej tvári už vidím chlapca, nie bábätko a trochu ma to zaráža a mätie. Presne viem prečo, ale nechám si to zatiaľ pre seba.
Máš narodeniny. To čo by som ti najradšej dala, nie je v mojich silách. Ale dám ti niečo iné, niečo na čo máš nárok, čo si zaslúžiš.
Dám ti všetku moju pozornosť, keď o ňu budeš stáť; a voľnosť, keď na mňa nebudeš mať práve náladu. Dám ti môj čas, lebo  si ho najviac zaslúžiš. Miniem na teba všetku svoju trpezlivosť, lebo je to najlepšia investícia.Dám ti úsmev a pekné slovo vtedy, keď budem mať chuť kričať. Zmením pre teba môj pohľad, skloním sa k tebe a budem sa na svet pozerať tým tvojim pohľadom.

Viem, že mi nepatríš, že si iný ako ja... ako všetci
Prepáč mi prosím, keď občas stratím nervy, keď neviem ako ďalej, keď nevládzem a som bezradná. Ďakujem ti, že v takých chvíľach nezanevrieš, že vtedy roztvoríš svoje malé rúčky a ukážeš mi, že ma aj tak ľúbiš. Že mi dávaš znovu a znovu šance porozumieť ti. Ja sa snažím , naozaj. A neprestaň sa prosím na mňa usmievať, to mi pritom najviac pomáha.


Spíš, vyzeráš akoby ti nič nebolo. Krásna tvárička, bezchybne vyzerajúce nožičky a ručičky, na každej po päť prštekov..... tak kde je tá chyba?!?! Nevidím ju. Rozmýšľam... zdá sa mi.... snívam s otvorenými očami, aké by to bolo keby..... Moje predstavy hraničia s dokonalosťou. Si v nich iný ako teraz. Chodíme spolu na výlety, a ty kráčaš, predstav si po vlastných nohách, sem-tam pobehneš, ale znovu zastaneš, aby si ma počkal. Nadšene vykrikuješ, keď zbadáš niečo úžasné. Na všetko sa vypytuješ a ja ti s láskou vysvetľujem kúzla tohto sveta.
Moje výbuchy fantázie som utopila. Slzy sa valia niagarským prúdom. Neviem, čo to so mnou je. Neviem ovládať svoje myšlienky , pocity. Neviem sa ukľudniť. V hlave sa mi úplne všetko pomiešalo a tá nasiaknutá "špongia" matne pripomína môj vankúš. Cez slzy ale nevidím, aký si krásny. Som však slabá prestať... plakať, upratať si v hlave.... Ale to zas prejde. Pretože ty sa ráno zobudíš, a venuješ mi jeden zo svojich povestných úsmevov. A ja zrazu budem mať vo všetkom jasno.
V tom prečo si tu, aj čo si ma prišiel naučiť.Ide ti to úžasne. Len to prosím nevzdávaj.

Všetko najlepšie k narodeninám anjelik!
Ľúbim ťa viac, ako si dokážeš predstaviť

5 komentárov:

  1. Ach Nikuska, zas si raz dokazala a ukazala aka si uzasna osoba a matka !
    Niagarske slzy boli aj tu pri citani dalsieho z tvojich krasnych clankov...
    Nikuska, si uzasna zena, mas v sebe silu ktorej sa my ostatni aj mozno bojime, bojime sa pomysliet na to ze by sme aj my museli byt taki silni ako si ty ! a mas moj obdiv za to ako to zvladas !
    Pre Nikinka si to najlepsie co moze mat !
    Ja Nikinkovi zelam k narodeninam okrem zdravicka, ktore tak potrebuje hlavne tvoje narucie, tvoje pohladenia a vsetko co mu mozes dat ty a mozno aj to co nas aj ty ucis (ked sme spolu) aby sme kus nasej lasky ktoru k vam citime mohli aj my dat vam dvom s Nikinkom !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V prve rade i tady chci poprat Nikimu vsechno nejlepsi z nejlepsiho. Hlavne zdravicko, stesticko, lasku a spokojenost. Preji mu, aby se mu polepsilo, aby napredoval, ale hlavne aby mu nikdy z jeho tvaricky nevymizl jeho krasny usmev. Aby mu v ockach stale zarili male jiskricky.

    Veroniko, vim, jak se citis v tento den. Nedavno i ja takto vzpominala a snila s otevrenyma ocima. Dobre vis, ze vas mam moc rada a preju vam jen to nejlepsi z nejlepsiho. Jsi uzasny clovek s velkym srdcem a jeste uzasnejsi mama pro sveho Nikinka. Myslim si, ze vedel proc se ma narodit prave tobe. A dobre si vzpominam na tvuj clanek "Tak už viem PREČO?". Precti si ho dnes. ;-)

    Preji hezkou oslavu

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nikuška dojala si ma k slzám, zasa sa ti podarilo. Úžasne píšeš, dokážeš dať na "papier" svoje pocity ako nikto na svete, tvoje články ma pohlcujú do deja, prežívam ich a cítim.
    Nikinkovi želáme všetko najlepšie k narodeninám, veľa veľa veľa zdravia, pokrokov, nikdy nemiznúci úsmev z tvári,...lásku aj šťastie má - má totiž tú najúžasnejšiu maminku zo všetkých! Posielame miliony pusieniek a tešíme sa na stretnutie Janka+Števko+Maťko+Kubko.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem vám všetkým.
    Zvlášť tebe Silvi za pripomenutie ;-)
    Dnes bol pekný deň, myslím , že hlavne Nikinko si ho užil, pretože sa pol dňa vyvážal v aute a to priamo zbožňuje :))) Večer doma ešte popri večeri stíhal koláčik (jeden z mála, čo má rád) A zaspával zas s úsmevom na tvári

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dobry den Veronika, nasla som vasu stranku cez Silviu, co ma Tomaska... musim zareagovat na prispevok o vasom Nikinkovi... nepamatam kedy som citala nieco tak krasne:)) vase slova ma dojali, naozaj krasne vyjadrenie o laske aj nestasti, radosti aj smutku, plne vas chapem, mame tiez chlapceka so zdravotnymi problemami. Ak vas zaujima nas pribeh, najdeho ho na www.timurko.estranky.sk

    OdpovedaťOdstrániť